Logo Handtherapie Zuid Oost Brabant

Stap 1

Afspraak maken

Stap 2

Intakegesprek en onderzoek

Stap 3

De behandeling

Stap 4

De afronding

Afspraak maken

U kunt met of zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist bij ons een afspraak maken.

U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0493-750050, óf een bericht achterlaten op onze contactpagina. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.  

Afspraak maken
Intake gesprek

Intakegesprek en onderzoek

Tijdens het intakegesprek nemen we de tijd om samen met u uw klachten in beeld te brengen om daarna te bepalen welke behandeling het beste past bij uw situatie.  

We doen dit door middel van een gesprek over de door u ervaren problemen en/of klachten, maar ook door middel van een handtherapeutisch onderzoek.

Dit houdt in dat we nauwkeurig de handfunctie beoordelen, soms ondersteund met metingen en/of vragenlijsten.

Deze fase wordt afgesloten met een plan van aanpak passend bij de door u gestelde doelen, zodat u weet waar u aan toe bent! 

De behandeling

De behandeling wordt vormgegeven door het plan van aanpak dat gezamenlijk opgesteld is. De inhoud van de behandeling is daarom per persoon verschillend, ieder mens is immers uniek.  

Soms is het nodig dat we een gewricht van de hand en/of pols rust geven, dan maken onze ergotherapeuten een op maat gemaakte spalk voor u. Het kan ook zijn dat u bent geopereerd aan uw hand en/of pols en dat het belangrijk is dat u gaat bewegen. Onze fysiotherapeuten ondersteunen u in dit herstelproces. We volgen uw vorderingen in het proces nauwkeurig en stellen zonodig de doelen in de behandeling bij.  

Wilt u meer weten of de verschillende aandoeningen die we in onze praktijk behandelen? Kijk dan eens hier 

De behandeling
Afronding

De afronding

Tijdens de laatste afspraak evalueren we samen met u de behandeling, controleren wij of de opgestelde doelen behaald zijn en bepalen we hoe tevreden u bent met het bereikte resultaat. Op deze manier bepalen we gezamenlijk of de behandeling kan worden afgesloten.  

Na het laatste contactmoment verzorgt uw handtherapeut een eindverslag aan de verwijzend arts en uw huisarts.